Rólunk írták

Eger TV: Egerben súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekeket nevelő családok szakmai programján.

Egerben súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekeket nevelő családok szakmai programján jártunk. "Összefogás a fogyatékos emberekkel címmel rendezett konferenciát a Halmozottan Sérültek Heves Megyei Szülőszövetsége. A program célja a segítségnyújtás, illetve a többségi társadalom figyelmének felhívása a fogyatékos emberekre."

hrblog.hu: Egyedülálló készségfejlesztő program az IBM-nél

Napjaink vállalatai változatosabbnál változatosabb módon fejezik ki társadalmi felelősségvállalásukat a szociálisan hátrányosabb helyzetű csoportok irányában. Számos szervezet azt is felismerte, hogy a „kerítésfestésen” túl rengeteg lehetősége adódik törődése demonstrálására, és fejlesztő tevékenységgel támogat egy-egy célcsoportot tömörítő civil szervezetet vagy közvetlenül az adott célcsoport tagjait.

orientpress.hu: „Közös a Napunk!” óvodai integrációt segítő program

Ez a program újszerű megközelítéssel kapcsolja össze a gyerekeket, a szülőket és az óvoda pedagógusokat annak érdekében, hogy szemléletük befogadóbbá és elfogadóbbá váljon.

kettosmerce.blog.hu: Hogy minden fogyatékos gyerek családban nőhessen fel

Az állami gondoskodásba kerülő fogyatékos gyerekek számára előnyösebb lenne, ha nem intézetekben, hanem nevelőszülőknél élhetnének. Sok nevelőszülő szívesen vállalná is, hogy fogyatékos gyerekekkel foglalkozzon, ha elegendő segítséget kapna, és nem kellene pluszban megküzdenie az állami ellátórendszer hiányosságaival. A gyermekvédelmi rendszerben sodródó, fogyatékossággal élő gyerekekről Kovács Évával, a Kézenfogva Alapítvány szakmai vezetőjével beszéltünk.

tv2.hu: Betartotta ígéretét Veréb Tamás!

Betartotta ígéretét Veréb Tamás! A Sztárban sztár győztese átadta egymillió forintos nyereményét a fogyatékkal élő művészeknek. A KézenFogva Alapítvány ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, a lehető legjobbkor jött a felajánlás, ezért nagyon hálásak az ifjú tehetségnek.

nlcafe.hu: Évente csak 10 fogyatékos gyermeket fogadnak örökbe

Minden harmadik örökbe fogadható gyermek fogyatékossággal él.

A gyermekotthonokban 6500 gyermekből 1800 sajátos nevelési igényű. Évente átlagosan 800 örökbefogadás történik, ebből csupán tíz a fogyatékos gyermek.

Sok szülő úgy dönt, hogy ő neveli fel fogyatékos gyermekét, mások ezt nem tudják vállalni. Ekkor jön szóba megoldásként az örökbe adás vagy – rosszabb esetben – az állami gondozás keretében, bentlakásos intézményben való elhelyezés. Az intézményeknél sokkal jobb megoldást jelent, ha a kisgyermek nevelőszülőkhöz kerül, ahol családszerű közegben nevelkedhet. Sok nevelőszülő azonban éppen annyira nincs felkészülve egy fogyatékos gyermekre, mint a vér szerinti szülő.

hirado.hu: Nem sajnálatra van szükségük

Március elején a KézenFogva Alapítvány képviseli Barcelonában Magyarországot az ENSZ Fogyatékos Emberek Jogairól szóló Egyezményt népszerűsítő nemzetközi programban.

 

mno.hu: „Megszületett a fogyatékos gyermekünk, mi meghaltunk”

Bűntudat, szétzilált vagy akár felbomló házasság, elforduló barátok – akár ezekkel a súlyos problémákkal is kénytelenek szembenézni azok a szülők, akik fogyatékos gyermeke(ke)t nevelnek. Többségüknek sürgős szakmai segítségre van szüksége. A hiányzó szakemberek és ellátás miatt a helyzet azonban sokszor kilátástalan, így sokaknak hatalmas lehetőség az egyik civil szervezet tátongó űrt pótoló kezdeményezése.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Rólunk írták csatornára