ErasmusDays 2019 - Fókuszban a jogok

Fókuszban a jogok

2015-2017
A fogyatékos személyek és a velük foglalkozó munkatársak, családtagok jogtudatossága, az ENSZ Egyezmény egyes cikkeinek módszertani útmutatója

Eredmények:

Módszertani útmutató az értelmi fogyatékos személyek jogainak gyakorlásához
Útmutató az ENSZ Fogyatékossággal Élő Személyek Jogairól szóló Egyezményében foglalt jogok gyakorlásához (Könnyen érthető változat)
https://lightsonrights.wordpress.com/methodological-guideline/

Válogatás a program folyamán készült képekből:


A program bővebb leírása:

A KézenFogva Alapítvány több nemzetközi partnerrel közösen valósítja meg, a spanyol koordinálású Stratégiai Partnerség projektet. A pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet az értelmi fogyatékos emberek aktív állampolgárságára. A kétéves projekt során jó példák megosztásával mutatjuk be és ismerjük meg, hogy különböző szakterületeken hogyan valósulhat meg ez a cél. A megvalósítás során követjük és használjuk az ENSZ Fogyatékossággal Élő Emberek Jogairól szóló Egyezményét és az Európai Unió Fogyatékosügyi Stratégiáját. Az első projekttalálkozó novemberben, Barcelonában lesz. A programban rajtunk kívül szlovén, lengyel, svéd és spanyol partnerszervezetek vesznek részt. Büszkeség számunkra, hogy nemzetközi szinten is bemutathatjuk eddig elért eredményeinket, kidolgozott módszereinket és ezzel együtt további új metódusokat tanulhatunk.

https://lightsonrights.wordpress.com/introduction/