Több mint kétszázan vettek részt tavaszi továbbképzéseinken

Június 9-én fejeződtek be a KézenFogva Alapítvány tavaszi továbbképzései. Az öt fővárosi és két vidéki képzést több mint kétszáz hallgató végezte el. A résztvevők megismerhették többek között a fogyatékos emberek szociális segítésének új útjait, tanulhattak a kommunikációs hídépítés fejlesztéséről, sőt üzleti ismeretekre is szert tehettek. A tavaszi hónapokban az alábbi képzéseken összesen 137 hallgató kapta meg a sikeres vizsgáért járó igazolást.

  • Támogatott döntéshozatal (2 csoport)
  • Új utak a fogyatékos emberek családjainak személyi segítésében
  • Fogyatékos személyek szociális segítésének új útjai
  • Kommunikációs hídépítés erősítése és fejlesztése a szociális szakemberek és a szolgáltatásokat igénybevevő fogyatékos emberek között

A KézenFogva Alapítvány vidéki képzéseinek idén tavasszal Nyírbátor és Báránd adott otthont. Nyírbátorban 22 fő végezte el az Üzleti ismeretek és kommunikáció a szociális foglalkoztatásban című képzésünket. A Bárándon megrendezett Szenvedélybetegség kialakulásának veszélyei, kezelése és megelőzési lehetőségei a fogyatékos személyek ellátásában szakmai műhelyünkön pedig 20 fő vett részt. Az NCA által finanszírozott informatikai, valamint időmenedzsment képzésen 28 fő vett részt. Bár a tavaszi képzéseink lezárultak, nyáron sem fogunk tétlenkedni. Júliusban rendezzük meg a fogyatékos személyek aktív munkaerőpiaci részvételének elősegítését célzó műhelyünk 3. szakmai napját. Az őszi továbbképzéseinket várhatóan szeptember elején hirdetjük meg. A KézenFogva Alapítvány képzési kínálata valamint a jelentkezési lap elérhető itt a honlapunkon a képzés menüpontban. Az előzetes jelentkezéseket folyamatosan várjuk a sebestyen.gabriella@kezenfogva.hu e-mail címre, illetve az Alapítvány postacímére.