Meghívó műhelymunkára - RESPONSE

Várjuk az érdeklődőket a RESPONSE projekt műhelyalkalmaira. A 2022-ben indult nemzetközi projektben a Kézenfogva Alapítvány 6 ország szervezeteivel együtt dolgozik azon, hogy a nemi alapú erőszak témája előtérbe kerüljön, és az áldozatává vált fogyatékos nők számára nemhez igazodó, befogadó szolgáltatások kerüljenek kialakításra.
E cél megvalósítása érdekében 5 tudatosságot növelő és képzésen alapuló műhelymunkát szervezünk 2023 júniusa és decembere között. Az első műhelyet június 6-án tartjuk, míg a további műhelyek szeptember és november között kerülnek megrendezésre.
Az ingyenes alkalmakra várjuk a téma iránt érdeklődő fogyatékos nőket, fogyatékos emberekkel dolgozó szociális szakembereket, áldozatvédelemmel foglalkozó szakembereket, legyenek akár rendőrség, bíróság, vagy civil szervezetek munkatársai.
A műhelyek során a következő témákat érintjük majd:

    • Nemi alapú erőszak és fogyatékos nők
    • Mit jelentenek az "érzékeny és inkluzív szolgáltatások" a fogyatékos nők, és nemi alapú erőszak áldozatává vált nők számára?
    • Az érzékeny és inkluzív szolgáltatások elérése érdekében kidolgozandó legfontosabb szakpolitikák és stratégiák
    • Támogatás a folyamatban

A műhelyalkalmakat a Kézenfogva Alapítvány munkatársai vezetik: Földesi Erzsébet, fogyatékosügyi aktivista, szakértő és Kéri Bianka gyógypedagógus.
Az első műhelyalkalom szakértője dr. Gazsi Adrienn ügyvéd, a Kézenfogva Alapítvány jogsegélyének vezetője lesz.

Az első és az ötödik műhelytalálkozót az együttműködés és kölcsönös tanulás jegyében alkottuk meg, ezeken a projekt mindhárom célcsoportja együtt vesz majd részt: fogyatékos nők, a fogyatékos személyek számára szolgáltatást nyújtók és a nemi alapú erőszak áldozatainak ellátásában részt vevő többségi szolgáltatók (az igazságszolgáltatás, a rendőrség, az egészségügyi és szociális szolgáltatók, civil szervezetek szakemberei, stb.).
A második, harmadik és negyedik műhelyek mélyreható, interaktív és visszajelzésre épülő alkalmak lesznek, amelyek kifejezetten az egyes célcsoportokat célozzák majd meg.
Kérjük a jelentkezőket, hogy mindhárom számukra szóló műhelyen vegyenek majd részt, hogy a résztvevők közti együttműködés és tapasztalatcsere megvalósulhasson, és így egy hosszabb távon működő, egymást segítő hálózat alakulhasson ki ebben a témakörben.

Az első műhely időpontja: 2023. június 6. kedd 13:00 – 17:00
Helyszíne: Mozgásjavító Általános Iskola, 1045 Budapest, Mexikói út 60. – az iskola színházterme
A műhelyekre való regisztrációhoz kérjük, töltse ki ezt az űrlapot legkésőbb május 26-ig:
https://forms.gle/drCt3YnEKzhFT7uH9

Amennyiben munkatársai, ismerősei is szívesen csatlakoznának, kérjük, hogy ők is töltsék ki a jelentkezési felületet a megadott időpontig.
Regisztráció esetén az őszi műhelyek időpontjairól is hamarosan értesítést küldünk.
Amennyiben nem Budapesten él, ezt kérjük, jelezze felénk az alábbi e-mail címen, mert utazási költségeinek egy részét vissza tudjuk téríteni, számla ellenében.
Ha további információra vagy pontosításra van szüksége, forduljon Tóth Mónikához toth.monika@kezenfogva.hu a Kézenfogva Alapítvány nemzetközi projektvezetőjéhez.

Várjuk jelentkezését!

A projektről bővebb információ itt található:
https://kezenfogva.hu/response
https://easpd.eu/project-detail/response/