Új módszertani eszközök a szociális szolgáltatásokban

Új módszertani eszközök a szociális szolgáltatásokban - workshop DocuArt Filmművészeti Központ 2017. május 2.

 

A KézenFogva Alapítvány nemzetközi partnereivel olyan projektek megvalósításán dolgozik, amelyek eredményei újszerűségükkel gazdagítják a szociális ellátások területén alkalmazott módszereket.

A workshop keretén belül két projekt eredményei és tananyagai kerülnek bemutatásra:

•        "Közös utakon Európában” – Az intézményi férőhelykiváltás tapasztalatai különböző országokban (Sharing The European PathwayS – „STEPS” projekt) - Az önálló életvitelről, szükségletekről és igényekről autentikusan tanítani maguk a fogyatékos emberek tudnak. A projekt erre teszi képessé őket a tapasztalati szakértők tréneri felkészítéséhez szükséges tananyagokkal, oktatási segédanyagokkal és képzők felkészítésével. A fogyatékos emberek oktatnak szociális területen dolgozó szakembereket, ezzel segítve tudásuk bővülése mellett szemléletük formálását is.

•        "Európai Mentorálás a Szociális Ellátásban" - A mentorálás mint a tudásátadás új gyakorlata (“European Mentoring in Social Care” – „EMESE” projekt) - A képzéseken elsajátított új tudás, legyen bármennyire is gyakorlatorientált, nehezen jelenik meg a munkahelyi gyakorlatban. A régi és megszokott munkavégzés felülírja az új ismereteket. A mentorálás bevezetése és elterjesztése egy munkahelyen segíti, hogy a senior szakemberek a mindennapi munkavégzés során értékeljék, formálják és fejlesszék mentoráltjuk munkáját. A mentorálás teljes folyamatához kínál a projekt felkészítést, dokumentációt és módszertant.

 

 

Szeretettel hívjuk és várjuk Önt rendezvényünkre, amelynek résztvevői számára mindkét projekt tananyagi ingyenesen elérhetővé válnak.

 

A rendezvény időpontja:

2017. május 2.

9-12 óra: „STEPS” projekt bemutatása

13-16 óra:”EMESE” projekt bemutatása

Részletes programterv a meghívó 2. és 3. oldalán található

 

A jelentkezési lapon megjelölhetik, hogy a teljes rendezvényen, vagy annak csak egy részén kívánnak részt venni.

 

A rendezvény helyszíne:

DocuArt Filmművészeti Központ

 Budapest, IX.  Erkel u. 15.

 

Jelentkezni az online jelentkezési lap kitöltésével lehet, 2017. április 20-ig.

A regisztrációs felület elérhető: https://goo.gl/forms/H6kw0NSwLEP9EGkr2