Otthont mindenkinek!

2014. novemberében indítottuk "Otthont mindenkinek!", saját kezdeményezésű projektünket. Ennek keretében azt a célt tűztük ki, hogy segítsük a fogyatékos és tartósan beteg gyermekek nagyintézményi kivezetését és családszerű közösségekben való elhelyezését. Szeretnénk, ha minél kevesebb fogyatékos gyermek maradna intézetben, és minél többen érezhetnék a meleg családi környezetet, a szülői szeretetet.

A program pillérei azon vérszerinti családok, örökbefogadó családok, vagy azon nevelőszülők támogatása, megerősítése, akik már most is nevelnek fogyatékos gyerekeket. Ahhoz, hogy minél jobban megismerjük és megértsük ezen családok szükségleteit, felvettük a kapcsolatot érintett szülőkkel, szülőcsoportokkal: Budapesten és Egerben. Kapcsolatot alakítottunk ki nevelőszülői hálózatokkal: Fészek Egyesülettel és a Máltai Szeretetszolgálattal.

A családok számára kidolgozandó szolgáltatási csomagunkhoz a külföldi példát az osztrák Chance B Egyesületnél megismert széles szolgáltatási rendszer szolgáltatja. Jelenleg a projekt tervezési és kidolgozási szakaszban tart. Terveink szerint 2015  szeptemberétől modellprogramként indítjuk szolgáltatásainkat.