Lantegi-módszer - munkaképesség felmérés és munkaköri elemzés és illesztés

A Lantegi módszer alkalmas arra, hogy a megfelelő munkavállalót a megfelelő munkakörhöz társítsa. Így a fogyatékos személyek az egyéni igényeiknek leginkább megfelelő munkakörben dolgozhatnak, s a foglakoztatás fenntarthatósága is biztosított.

A Lantegi módszer a munkavállalókat és munkaköröket azonos változók mentén méri fel. Így a munkavállaló és munkakör profiljának összehasonlításával pontosan megállapítható, hogy adott munkavállaló alkalmas-e az adott pozícióra. A Lantegi mérések eredményét a dolgoz6ok.hu adatbázis tartalmazza. A Lantegi módszer használatának eredményeképp a fogyatékos emberek munkájukban jól teljesítenek, s a munkatevékenységben kiteljesednek. A munkáltatók elégedettek, a munkavégzés hatékony és eredményes.

Az Aktív Műhely missziója, hogy fogyatékos személyek egyéni képességeinek megfelelő, fenntartható munkahelyeket fejlesszen. Ehhez kulcsfontosságú, hogy ismerjük a fogyatékos emberek egyéni képességeit, kompetenciáit, illetve pontosan ismerjük a munkakör betöltéséhez szükséges kompetenciákat, készségeket.

Annak, hogy a fogyatékos emberek valóban a személyüknek legmegfelelőbb munkakörben dolgoznak, komplex eredménye van. Egyrészt javul a személy életminősége, a munkavégzés nagyobb örömöt, sikerélményt, kiteljesedést, s a saját kompetenciák maradéktalan kiaknázását jelenti.

Másrészt a személy képességeinek pontos ismeretével tervezhetővé válik a foglalkoztatás szervezés, és kiszámíthatóvá válik a teljesítmény. Így javul a foglalkoztatás fenntarthatósága, a termelékenység növekszik és a termelésből, vállalkozásból eredő bevétel nő.

A Lantegi mérés alapján megfogalmazott fejlesztési terv meghatározza a képzési szükségletet és a fejlesztendő kompetenciák területét. A kontrollmérésekkel a képzések és fejlesztések eredménye és hatékonysága mérhetővé válik. Így jelentős szerepet játszik a Lantegi mérés az Aktív Műhely által javasolt képzések és fejlesztések mérésében.

A Lantegi felmérés indokolt, mert a komplex mérés, munkavállaló és munkakör profil illesztése után pontosan képes meghatározni, hogy adott munkavállaló és adott munkakör és munkavállaló igényei, képességei megfelelnek-e egymásnak. Ezzel biztosítva a hosszú távú és fenntartható foglalkoztatást.

A Lantegi módszer használata adekvát a fejlesztési irányok meghatározásában. A Lantegi felmérés meghatározza, hogy egy adott személy képességeinek fejlesztése érdekében melyek a releváns képzési, fejlesztési, és foglalkoztatási formák. A Lantegi munkakör felmérés meghatározza az adott munkakör akadálymentesítését, adaptációját elősegítő fejlesztési irányokat

A Lantegi felmérés fontost, mert a komplex mérés, munkavállaló és munkakör profil illesztése után pontosan képes meghatározni, hogy adott munkavállaló és adott munkakör és munkavállaló igényei, képességei megfelelnek-e egymásnak. Ezzel biztosítva a hosszú távú és fenntartható legyen foglalkoztatást.

A Lantegi módszer használata indokolt a fejlesztési irányok meghatározásában. A Lantegi felmérés meghatározza, hogy egy adott személy képességeinek fejlesztése érdekében melyek a releváns képzési, fejlesztési, és foglalkoztatási formák. A Lantegi munkakör felmérés meghatározza az adott munkakör akadálymentesítését, adaptációját elősegítő fejlesztési irányokat

Az elem Aktív Műhely Foglalkoztatást Fejlesztő Eszközrendszeren belüli célja, hogy a fejlesztési folyamatba bekerült foglalkoztató szervezetek ellátottjait minél nagyobb arányban felmérjük a Lantegi módszerrel.

A Lantegi felmérés az Eszközrendszeren belül meghatározza a jövőbeli foglalkoztatási formákat és munkaköröket, így már azokat a munkavállalók igényeihez igazítva tudják a szakemberek kialakítani. Így biztosítható a fenntartható és hatékony foglalkoztatás.

Jövőbeli cél, hogy a dolgoz6ok adatbázisból az Aktív Műhely Foglalkoztatást Fejlesztő Eszközrendszer hatékonyságát, fenntarthatóságát igazoló adatokat nyerjünk.

A Lantegi mérés kimutatja, hogy képzéssel milyen mértékben javulnak az adott személy kompetenciái. Így a Lantegi mérés igazolja, hogy az Aktív Műhely folyamatban javasolt humánerő fejlesztés valóban eredményes és fenntartható foglalkoztatást szolgálja.

Szolgáltatás igénybevételének lehetőségei

A Lantegi szolgáltatást igénybe veheti partnereinknél, érvényes tanúsítvánnyal rendelkező Mérési Szakértőinknél:

Kézenfogva Alapítvány http://kezenfogva.hu/

Fehér Miklós
Kalmár Judit
Kogon Zsófia

Esőemberekért Egyesület (Tata) http://eso-tata.hu/

Pekárné Turcsányi Éva
Szigeti Viktória

Szimbiózis Alapítvány (Miskolc) http://www.szimbiozis.net/

Tóth Aliz
Szász Edit
Szabadosné Béres Mária
Király Borbála

Mécses Egyesület (Mezőberény) http://www.mecsesegyesulet.hu/

Nelhübel Henriette
Váradi Antal
Kiss József

Önálló Másság Életminőség Fejlesztő Alapítvány (Miskolc) http://www.omefa.hu/

Patkó Gabriella

Addetur Alapítvány (Budapest) http://www.addetur.hu/

Kozák Dóra
Kiss Judit
Torda Bettina
Pataki Zsuzsa
Aratóné Szűcs Mária

Fény Felé Alapítvány (Debrecen) http://www.fenyfele.hu/

Fórizs László

IRMÁK Non Profit Kft. (Albertirsa, Csömör) http://www.irmak.hu/

Molnár István
Kovács Judit

Sérültekért Alapítvány (Százhalombatta) http://www.serultekert.hu/

Czuppon Gabriella

Down Alapítvány (Budapest) http://www.downalapitvany.hu/

Wagner Ildikó
Janzsó Szilvia

MMSZ Gondviselés Háza (Keszthely) http://www.maltaikeszthely.hu/

Klaczné Tar Ibolya

Autista Sérültekért Zalában http://www.autistaserultekert.hu/

Németh Szilvia