Szolgáltatások

Ability6 DEEP DIVE –az IBM Alapítványunkkal közös készségfejlesztő programja idén is indul!

Fogyatékos/megváltozott munkaképességű emberek jelentkezését várjuk munkaerő-piaci készségfejlesztés és a multinacionális cégek világának megismerése céljából. Küldd el önéletrajzod az alábbi email címre: ISSCLD@hu.ibm.com

Kézenfogva Alapítvány akkreditált képzései

Az utóbbi években az értelmi fogyatékos emberek számára a szociális szolgáltatást nyújtó intézmények szemléletbeli átalakulása terén jelentős változás történt, és ez arra sarkallt bennünket, hogy ezen változásokra mi is reagáljunk tanfolyami és tréning jellegű továbbképzéseinkkel. Képzéseink értelmi és halmozottan fogyatékos emberek számára szociális és gyógypedagógiai szolgáltatást biztosító intézményekben (állami, egyházi, alapítványi) tevékenykedő szakembereknek szól.

Azoknak, akik úgy érzik, hogy:

  • elsősorban a gyakorlatot szem előtt tartó, a hétköznapi munka során közvetlenül és hatékonyan alkalmazható ismereteket szeretnének szerezni
  • a legújabb módszereket akarják megismerni
  • és hiteles személyektől, a szakma legnevesebb képviselőitől szeretnének tanulni

Jelentkezési lap letölthető word formátumban.

SzenyoRita Közhasznú Egyesület

A SzenyoRita Közhasznú Egyesület 2011. július elején jött létre 11 szakember közös elhatározása eredményeképpen. Az alapító egyesületi tagok mindegyike hosszú ideje tevékenykedik a szociális ágazat különböző területein, az oktatásban, az egészségügyben és a családok megsegítésében.

Széles körű programokkal segítjük az időseket, a gyermekeket, a családokat, fiatal felnőtteket, melyeket csoportosan és egyénien is megvalósítunk.

Az Információs Pontunk:

Cím

Kinigopulos Márta titkár

Ritka és veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetsége

A RIROSZ országos ernyőszervezetként 45 ritka betegekkel foglalkozó civil szervezetet fog össze, érdekeiket hazai és európai szinten egyaránt képviseli. A szervezet azért küzd, hogy a ritka betegséggel élők hátrányos helyzete megszűnjön, életük könnyebbé, jobbá váljon. A Mentőöv Információs Központ felállításával a RIROSZ lehetőséget biztosít az érintettek számára, hogy aktív érdekképviselethez és adekvát információkhoz jussanak.

Magyar Rett Szindróma Alapítvány

Az alapítvány szülői kezdeményezésre alakult 1995-ben. Szervezetünk országos hatókörű, és mai napig Magyarországon az egyetlen olyan szervezet, amely a Rett-szindrómások, ebben a ritka betegségben szenvedők speciális igényeivel foglalkozik. Az alapítvány kb. 80 Rett-szindrómás leányt nevelő családot tart nyilván, és tartja velük a kapcsolatot.

Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület

Küldetésünk az országban élő, központi idegrendszeri sérült gyerekeket nevelő családok támogatása, érdekképviselete.

Halmozottan Sérültek és Szüleinek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete

Az egyesület 2003. évben alakult, alapító tagjai halmozottan sérült gyermekeket és fiatalokat nevelnek és gondoznak. Az egyesület alapítói aktív munkát végeznek, gyakorlati és szakmai tudásukkal igyekeznek segíteni a hasonló sorsú családokon. Fő célkitűzéseink között szerepel egy olyan nappali intézmény létrehozása, amely a halmozottan sérülteket gondozó családok teljesebb életét segítené elő.

Halmozottan Sérültek Heves Megyei Szülőszövetsége

Ma Magyarországon több százezer fogyatékkal élő ember él. Alapvetően négy nagy országos szervezetbe tömörülnek, de szerencsére egyre több olyan kisebb szövetség, egyesület működik, amely képviseli érdekeiket, segíti őket. A Halmozottan Sérültek Heves Megyei Szülőszövetsége 2005. decemberben alakult. Azért hoztuk létre, mert előtte egyik társadalmi szervezet sem karolta fel a legsúlyosabb állapotú emberek problémáit.

Oldalak