Queue 'Hírek'

Ujpál Dalma segíti idéntől a KézenFogva Alapítvány munkáját

Bemutatjuk Nektek Ujpál Dalmát, aki a KézenFogva Alapítvány munkáját segíti idéntől. Nagyon klassz családban él, apa és anya is mindent megtesznek annak érdekében, hogy tanulhasson, sportolhasson. Nagyon megtisztelő számunkra, hogy segíti a munkánkat!
 

Dalma és Dj Dominique együttműködése Kézen Fogva

Idéntől Dj Dominique és Dalma szoros együttműködésben segíti a KézenFogva Alapítvány munkáját. Barátságuk egyre szorosabb, egyre több programban vesznek részt közösen. Különösen a közvélemény formálással és az alapítvány kommunikációs munkájával kapcsolatos tevékenységekben működnek együtt. Nagyon szurkolunk nekik! :)

Jelenleg 30 akkreditált képzésünk van

Február 15-én indítottuk idei harmadik képzésünket, Változó jogszabályi környezet kihívásai a fogyatékos személyeket ellátó intézmények számára címmel. 2016-ban 19 képzést indítottunk, melyen összesen 315 fő vett részt. A visszajelzésekből: …”nagyon hasznos információkkal bővült a tudásom, sok új dolgot és módszert hallottam, a képzés hatékony segítséget biztosít további munkámban”

A KézenFogva Alapítvány észrevételei és javaslatai az EFOP 2.2.2. program pályázati felhívásával kapcsolatban

FELHÍVÁS a nagylétszámú intézeti ellátási forma kiváltásának, és magas minőségű, hozzáférhető közösségi ellátási formák kialakításának megvalósítására

A Felhívás címe: Intézményi ellátásról a közösségi alapú szolgáltatásokra való áttérés fejlesztése – intézményi férőhely kiváltás (A Felhívás kódszáma: EFOP – 2.2.2) kapcsán

KézenFogva nevelőszülői díj 2016

A KézenFogva Alapítvány a 2016. évben első alkalommal hirdette meg a “KézenFogva nevelőszülői díj 2016” pályázatot, amelyben olyan elkötelezett nevelőszülőket kívánt díjazni, akik nagy terhet jelentő feladataik mellett vállalják a fogyatékos gyerekek nevelését, életminőségük javítását, és társadalmi integrációjuk elősegítését.

Kerek-e?

Gondolkodtál már azon, mihez fognál, ha holnap lebénulnál? Ez volt a Budapesti Corvinus Egyetemmel közös programunk alap gondolata, aminek keretében a résztvevők vállalták, hogy 24 órán át kerekesszékhez leszek "rögzítve", s egy napig úgy élnek, mintha deréktól lefelé megbénultak volna.

Otthont mindenkinek!

Projektünk zárásaként 2016. szeptember 29-én szakmai találkozót tartottunk Budapesten. Ezt a programot azért indítottuk 2014 novemberében, hogy segítségével komplex módon kínáljunk olyan megoldásokat, amelyek támogatják a fogyatékos gyermekeket nevelő vérszerinti, örökbefogadó és nevelőszülőket annak érdekében, hogy minél több gyermek nőhessen fel családszerű közösségekben.

Abúzus Műhely megalakulását kezdeményeztük

 A fogyatékos emberek ellen elkövetett bántalmazások visszaszorításáért való fellépést tűzte ki célul az a szakmai csoport, amely Abúzus Műhely néven jött létre 2016 júniusában a KézenFogva Alapítvány kezdeményezésére.

Mentorálási programunk képzési ciklusa

Nyáron elindítottunk az Európai Mentorálás a Szociális Ellátásban projektünk első mentorképzési ciklusát. A partnerszervezeteink által delegált szakemberek elsőként egy közös mentorálást felkészítő képzésen vettek részt nyár közepén, majd a saját intézményükben egy-egy kollégájukat mentorálták több héten keresztül.

Nyílt munkaerő-piaci tevékenységünkről

2016-ban a KézenFogva Alapítvány saját és támogatói forrásokat is igénybe véve folytatta és folytatja a megváltozott munkaképességű álláskeresők nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedését támogató tevékenységét.

Oldalak