Képzések

Képzéseink értelmi és halmozottan fogyatékos emberek számára szociális és gyógypedagógiai szolgáltatást biztosító intézményekben (állami, egyházi, alapítványi) tevékenykedő szakembereknek szólnak.
Azoknak, akik úgy érzik, hogy:

  • elsősorban a gyakorlatot szem előtt tartó, a hétköznapi munka során közvetlenül és hatékonyan alkalmazható ismereteket szeretnének szerezni;
  • a legújabb módszereket akarják megismerni;
  • és hiteles személyektől, a szakma legnevesebb képviselőitől szeretnének tanulni.

„Nagyon életszerű volt, használható, a mindennapi életünk része és több lettem tőle."

Gondozástól a támogatásig c. képzésről

 

Akkreditált és minősített képzések

Az általunk kínált képzések a felnőttképzési törvénynek és a szociális vagy pedagógus továbbképzési rendszernek megfelelő, minősített és akkreditált pontszerző képzések.

„Egy kívülállónak átlátható, általános és használható információt, ismertet nyújt, mind a fogyatékosságokról, mind a segítő kompetenciájáról…”

Új utak a fogyatékos emberek családjainak személyi segítésében c. képzésről

 

Gyakorlott és tapasztalt oktatókkal

Oktatóink felkészült, sok éves oktatói és kutatási tapasztalattal, terepismerettel, széles körű gyakorlati és elméleti ismeretekkel rendelkező szakemberek, akik a képzések során gyakorlatorientált felkészítési módszereket alkalmaznak.

„Rendkívül sok ismerettel bővíti az autizmussal kapcsolatos ismereteket, sok hasznos gyakorlatban is működő módszer került bemutatásra.”

Autizmus spektrum zavarral élő felnőttek - az autizmus szempontú infokommunikációs akadálymentesítés alapelvei c. képzésről

2015-ben összesen 35 képzést tartottunk, ezeken összesen 502 fő vett részt. Közel 40 képzést kínálunk az érdeklődők számára.

„Új ismereteket ad, mellette szemléletformálást generál és új információszerzésre motivál.”

A komplex szükségletfelmérés módszere és gyakorlata c. képzésről

 

Az ország bármely pontján

Megfelelő számú jelentkező esetén lehetőség van arra, hogy a képzéseinket elvigyük az igénylő intézménybe vagy településre. Az ehhez szükséges minimális résztvevői létszámról és feltételekről a képzésszervezővel lehet egyeztetni.

„A munkavégzéshez nagy segítséget jelentenek a képzés alatt tanultak. Hozzájárul az emberi fejlődésünkhöz."

Európai Gondozási Tanúsítvány megszerzésére felkészítő továbbképzésről

 

Rendszeres módszertani fejlesztések

Alapítványunk számos szociálpolitikai és gyermekvédelmi fejlesztésben vesz részt. Képzéseink és oktatóink is ismerik a szakterületi fejlesztési irányokat, így minden esetben korszerű és magas minőségű ismeretátadás valósulhat meg.

 

További információ:

Sebestyén Gabriella sebestyen.gabriella@kezenfogva.hu

2020 tavaszi képzéseink

 

A KézenFogva Alapítvány akkreditált képzései

 

30-as számú új képzésünk leírása itt található: 30. Munkahelyi belső mentorok képzése, fogyatékosságban érintett tapasztalati szakértők részvételével

 

Jelentkezési lap letölthető word formátumban.

 

Visszajelzések képzéseinkről:

2018

2017

2016

 

Felnőttképzési szolgáltatásaink

Ügyfélszolgálat rendje

Panaszkezelés